Gå til forside

Øvrige emner


Import af personoplysninger fra CSV-fil

CSV står for "Comma Seperated Values" (komma separerede værdier), og er et fil-format der bruges til at beskrive data i en fil. Selvom navnet antyder at det er komma der bruges som skille-tegn i en CSV-fil, så behøver det faktisk ikke at være sådan. JitBesked understøtter følgende skille-tegn : komma, kolon, semikolon, pipe og tabulator.

Sådan en fil kan indeholde data om hundredvis af personer, men selv ved ganske få data kan det betale sig at indlæse disse fra fil fremfor at taste dem i hånden.

Data fra købesystemer som fx Microsoft Outlook:
De fleste systemer på markedet, er i stand til at eksportere data til en form for CSV-fil. Hvordan det præcis gøres, varierer fra system til system, så det kan være nødvendigt at ty til manualen.

Et godt bud er dog at kigge efter menu-punkter som "Import og eksport..." eller "Gem som...".

Data fra Microsoft Excel:
Hvis du har et regneark med persondata, kan du gemme disse til en CSV-fil via "Gem som..." under menupunktet "Fil".

Sådan importerer du din CSV-fil i JitBesked:
Via "Import og eksport..." under menuen "Fil", finder du en guide der hjælper dig med at ud udpege de data du er interesseret i. Vælg punktet "Importere personer fra CSV-fil...".

Udpeg nu din CSV-fil, og det skille-tegn der benyttes i filen (åbn filen med fx Notepad hvis du er i tvivl om hvilket skille-tegn der benyttes).

Nu åbnes selve import-guiden. Start med at se om dine data ser ud til at være delt korrekt. Altså at fx navne og adresser står pænt under hinanden øverst på skærmen. Bemærk at der kun vises de første 5 linier af din fil.

Hvis der ikke vises nogle data, skyldes det sandsynligvis at du har valgt det forkerte skille-tegn.


Skærmbillede taget fra JitBesked

Følg derefter guiden ved at trykke "Start".

Når dine data er mappet til de forskellige kolonner, afslutter du ved at trykke "Udfør."

JitBesked kvitterer med et lille vindue hvor du kan se hvor mange linier der blev accepteret, og hvor mange linier der ikke overholdt formatet.

Hvis der er linier der ikke overholdt formatet, anbefales det at slette de personer der blev accepteret af JitBesked, rette CSV-filen op, og så importere hele CSV-filen igen.Øvrige emner